Concept HAL van Creatie

‘Foederer’, is al ruim 80 jaar een begrip in Helmond en omstreken op het gebied van kunstenaarsbenodigdheden, en is inmiddels met Judith of Juud, zoals ze vaak genoemd wordt, aan de vierde ‘generatie’ na Theo Foederer, begonnen.
Iedere ‘Foederer’ heeft natuurlijk zijn/haar eigen kwaliteit en kunde ingezet om het succes van deze unieke winkel voort te zetten. Zo ook nu weer.

KLEURRIJK CREATIEF! KLEURRIJK GASTVRIJ!

Teken & schilder benodigdheden

Bij JUUDs Foederer vindt u hoogwaardige materialen op het gebied van voornamelijk tekenen & schilderen.

Acrylverfproducten, olieverf, water-vermengbare olieverf, aquarelverf, penselen, markers, inkten en Ecoline en Tombow. Producten van Talens (Rembrandt en van Gogh, Amsterdam en Cobra) en Winsor & Newton in diverse uitvoeringen (Galeria en Cotman) Krijt en (kleur)potloden in alle soorten en maten van Talens (Rembrandt, van Gogh en Bruynzeel), Cretacolor, Conté à Paris, Derwent en de topkwaliteit van CARAN d’ ACHE. Papier in vele uitvoeringen en diverse kwaliteiten evenals bespannen spieramen in katoen en 3D-uitvoering en linnen in een grote collectie verschillende maten, opbergmaterialen en schildersezels. Uiteraard is de hoeveelheid ruimte begrensd en hebben we niet alles wat bestaat op dit vlak in de vaste collectie. Vindt u uw product niet in de winkel, vraag er naar aub, we kunnen namelijk heel veel wel voor u bestellen!

Cadeauwinkel

Naast deze prachtige kwaliteitsmaterialen kunt u bij JUUDs Foederer ook terecht voor een originele ansichtkaart, een prachtige prent of een uniek keramiek product van o.a. Atelier van de Dingen, Liekeland, Inkies, Ping & Moos, Story Tiles en Tiny Miracles en een zeer bijzondere collectie vulpotloden en pennen van Kaweco, onder eigen label vervaardigde kussens en vlaggenlijnen van hergebruikte stoffen in combinatie met restanten Vlisco-stof en een kleurrijke collectie blanco en dotted artjournals van Leuchturm, een enkel (kinder)kunstboek, of materiaal technisch boek en daarnaast een wisselende collectie Museumshop producten, zodat ook de liefhebber die niet zelf een maker is maar wel waardering heeft voor creativiteit en kunst met een grote of kleine k, bij ons kan slagen! In het begin van de pandemie is een prachtige waardevolle samenwerking ontstaan met de kaarsenmakerij en keramiekwerkplaats van Bronlaak/'De Seizoenen' een woon- en werkplek op antroposofische basis voor mensen met een bijzondere zorgbehoefte. Met heel veel aandacht en liefde worden onze (bijenwas en koolzaadwas) kaarsen en keramiek kandelaars door hen gemaakt en daar zijn zij en wij enorm blij mee en trots op!
Kleurrijk en uniek!

Onze winkel ademt de sfeer van een klassieke tekenwinkel uit de jaren ’30 met een knipoog naar nu. Mooie oude vintage kasten en toonbank, diverse Perzen op de houten vloer, mooie doorleefde kasten en als pronkstuk onze door DREEZ vervaardigde, 4 meter lange workshoptafel die plaats biedt aan 14 deelnemers. De oude schoolstoelen hebben een warme aanvulling gekregen in de vorm van prachtige Vlisco kussens waarop het gemakkelijk een dagdeel vol te houden is! Wij schenken tijdens workshops of ‘zomaar tijdens een praatje’, overheerlijke, versgemalen bonenkoffie of een verantwoord en vooral smaakvol kopje thee altijd aangevuld met een Tiny Tony of een lekker koekje!

Ontbijt en Lunchcafé

Wij kiezen voor biologisch, lokaal & plantaardig! Onze producten zijn gluten-, soja-, en koemelk vrij, maar bovenal (h)eerlijk & huisgemaakt! Taart 'voor iedereen' om samen te eten maar ook om mee naar huis te nemen, of jezelf op te trakteren alsof het de gewoonste zaak van de wereld is dat je met allergieën alles van de kaart kunt eten! Dat is hier ook zo! Hoera!

Ook TO-GO of op bestelling. Mail naar keuken@juudshalvancreatie.nl of bel 085-877 26 56.

Workshops, cursussen, flexwerk-opties en creative dagbesteding met PGB

Over creatieve ideeën gesproken: achter in ons 60m lange winkel hebben wij een tweetal sfeervolle, creativiteit ademende ruimtes, te uwer beschikking wanneer u eens met een select gezelschap buiten de deur van uw eigen bedrijf wilt brainstormen, een workshop of coaching ruimte zoekt of u gewoon een dag alleen wilt werken en daar in de huidige thuissituatie niet aan toe komt.

Fotografie en lijstenmakerij

Fotografie wordt verzorgd voor Eugene Van Hoof. Sinds kort kunt u ook bij ons terecht voor RDW pasfoto's. Een passende lijst opmaat voor uw kunstwerk of foto? Ook daarvoor bent u aan het juiste adres.

Adres

Onze winkel is sinds januari 2023 gevestigd aan de Kerkstraat 46 in Helmond, een zijstraat van de markt, midden in het centrum in het straatje van de kerk. Wanneer u met uw rug naar de kerk staat zijn wij links van u te vinden zo'n 200m aan uw linkerhand. 
Voel u welkom! We zijn blij dat we u mogen begroet.


  • Deel deze pagina