Janne de Jong
Vanaf het moment dat Janne als kind een potlood vasthield, heeft ze dit nooit meer losgelaten. Als kind zocht ze vaak rust tijdens drukke verjaardagsfeestjes, gewapend met een velletje papier en wat tekenmateriaal. Die nieuwsgierigheid en passie voor tekenen is sindsdien alleen maar gegroeid. In haar werk probeert ze een nieuwe visie op de werkelijkheid te bieden: een verhaal, een betekenis, een stukje fantasie. Daarom noemt ze haar tekeningen graag ‘betekeningen’: tekeningen die meer zijn dan alleen een afbeelding.
Janne haalt veel inspiratie uit de kunstgeschiedenis. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Nijmegen en bezocht regelmatig musea. Vooral de christelijke kunst uit de middeleeuwen en de vroege renaissance schilderijen uit het noorden fascineren haar, vanwege de verborgen symboliek die ze bevatten. Ook de werken van kunstenaars als Escher en Albrecht Dürer beïnvloeden haar stijl en techniek.
Voor Janne is tekenen meer dan een creatieve bezigheid—het is een missie. Ze gelooft dat inspiratie als een vlinder is: probeer het te vangen en het vliegt weg, maar laat je gedachten rustig neerdalen, dan komt de inspiratie vanzelf. De verhalen die in haar opkomen, geven het vuur voor haar werk. Zo ontstaan haar 'betekeningen', waarmee ze haar visie op de wereld deelt en de kijker uitdaagt om anders naar het alledaagse te kijken.
In de loop der jaren heeft Janne haar eigen stijl ontwikkeld. Waar foto’s eerst de basis vormden voor haar tekeningen, zijn ze nu meer een hulpmiddel geworden. Ze werkt vaak met Oost-Indische inkt, fineliners, kleurpotloden en alcoholmarkers. Haar tekenstijl is gedetailleerd en precies, vaak met een arceertechniek die de verhalen die ze wil vertellen versterkt. Het zwart-wit contrast geeft haar werk een krachtig accent. Het is voor Janne een voortdurende bron van plezier en voldoening om telkens opnieuw iets nieuws te creëren.
Haar werk zal zondag 3 november van 13-16 uur aanwezig zijn en kan u alles vertellen over het werken met pen en inkt en ze toont u niet alleen haar werk aan de muur maar ook haar prachtige kinderboek, dat bij aankoop die dag natuurlijk live gesigneerd wordt! @jannedejong.art
Joris van den Wildenberg
Joris van den Wildenberg’s werk brengt op prachtige wijze de natuur en de menselijke ervaring samen, en zijn unieke gebruik van pointillisme geeft deze visie op een boeiende manier vorm. Het feit dat hij inspiratie haalt uit zo'n breed scala van invloeden—variërend van het organische tot het culturele, en het combineren van middelen zoals skateboarden, fotografie en muziek—schept een sfeer van zowel speelsheid als diepgang in zijn kunst. Zijn proces, waarbij hij ingewikkelde droomachtige scènes opbouwt uit duizenden kleine stipjes, weerspiegelt een zorgvuldige aandacht voor detail, terwijl het ook de kijker uitnodigt om een stap terug te nemen en het bredere verhaal te overzien.
De manier waarop Joris de delicate relatie tussen mens en natuur vastlegt, suggereert een onderstroom van verbondenheid, alsof zijn werk een herinnering is aan hoe nauw we verbonden zijn met de wereld om ons heen. Zijn kunst voelt als een uitnodiging om opnieuw contact te maken, de uitgestrektheid van de natuurlijke wereld te waarderen en de intimiteit van onze plaats daarin te beseffen. Het is een indrukwekkende manier om de magie van het dagelijkse leven te tonen, met zowel een gevoel van verwondering als een kans voor reflectie.
Ook het inktwerk van Joris van den Wildenberg is bij onste bewonderen en Joris zelf zal op zaterdag 9 november van 13-16 uur tekenend aanwezig zijn en de verhalen achter zijn werk met u delen! Komt u een kijkje nemen? @jorisvdw_
Dionne Willemse
Dionne is een kunstenares met een eigen onderneming, Studio 'Door Janne' (voorheen 'Atelier stARTup'). Ze biedt een breed scala aan creatieve producten en diensten, zoals:
Daarnaast is ze op zoek naar grotere creatieve projecten, zoals:
Met meer dan 12 jaar ervaring als 1e graads Docente Beeldende Vorming in zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs, heeft ze veel te bieden in de educatieve wereld. Momenteel volgt ze de opleiding tot Kunstdynamisch Coach, een stap die haar in staat stelt om anderen te helpen hun creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen.
Dionne exposeerd bij ons tijdens de InktExpo.
Zondag 5 november 2024 opende de expo met een live tekensessie. @dionnewillemse.art
Esther Tabor
Een illustrator met een passie voor detail en humor
Esther Tabor is een bijzondere illustrator die haar creatieve wereld vormgeeft vanuit haar studio in Helmond. Wat haar werk zo uniek maakt, is de manier waarop ze speelt met lijnen, herhaling, contrast en perspectief. Het zijn deze elementen die haar tekeningen tot leven brengen en waarmee ze op een speelse manier verhalen vertelt. Het lijkt bijna alsof je in haar werk een verborgen wereld ontdekt die wacht om verder verkend te worden.
Interessant is dat Esther niet altijd een illustrator was. Ze heeft haar Master in Stedenbouwkunde behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven, waarna ze besloot de grafische ontwerpopleiding te volgen aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda, waar ze in 2009 haar Bachelor behaalde. Haar jarenlange ervaring als grafisch ontwerper heeft haar een breed scala aan vaardigheden opgeleverd. Ze heeft onder andere boeken en covers ontworpen, redactionele stukken gemaakt en tal van grafische ontwerpen ontwikkeld.
Toch heeft Esther haar ware passie pas later gevonden: illustreren. De overgang van grafisch ontwerp naar illustratie heeft haar in staat gesteld om haar creativiteit nog verder te ontwikkelen. In haar werk vind je vaak humor, maar ook een diepere laag die te maken heeft met haar liefde voor miniatuurtekeningen in oude manuscripten en de schilderijen van de oude meesters, zoals Hieronymus Bosch en Pieter Bruegel. Het zijn de fijne details in deze werken die haar altijd al hebben gefascineerd, en die ze zelf ook probeert te verwerken in haar eigen tekeningen.
Wat Esther kenmerkt, is haar liefde voor contrast. Dit zie je niet alleen terug in haar illustraties, maar ook in haar manier van leven. Contrast maakt alles interessanter, en dat is precies wat haar werk uitstraalt. Ze is altijd op zoek naar nieuwe technieken en manieren om zichzelf uit te drukken, en het is duidelijk dat ze zich nooit laat beperken door één stijl of medium.
Esther is een illustrator die je niet snel zult vergeten. Haar werk is een ode aan de schoonheid van het kleine, de kracht van het detail en de humor die schuilt in het onverwachte. Als je goed kijkt, zie je een wereld die niet alleen in haar tekeningen leeft, maar ook in haar manier van denken en creëren.
Maurice van Venrooij
Maurice van Venrooij (1977) is een hedendaagse kunstenaar die het gedrag van geometrische vormen onderzoekt binnen een vooraf gedefinieerde set (geo)metrische regels. Hij werkt zorgvuldig met inkt op papier of, robuuster, in grootschalige muurschilderingen. De vaste set parameters stelt Maurice in staat om alle creatieve mogelijkheden binnen deze grenzen te verkennen, wat resulteert in grotere series geometrisch abstracte tekeningen en schilderijen.
"Doordat mijn werk niet-figuratief is, denk ik dat de meeste mensen het als abstract, conceptueel of zelfs minimalistisch zullen classificeren. Zelf zie ik mijn werk vooral als levende kunstsystemen opgebouwd uit geometrische vormen of elementen; een vloeibaar patroon dat ik in een specifiek moment in de tijd kan vastleggen. Mijn studie als architect aan de TU Eindhoven heeft me de fundamenten meegegeven. De architectonische principes van lijn, stip, vierkant, raster en zoning zijn nog steeds een belangrijke invloed in mijn werk van vandaag de dag."