EINDELIJK nieuws voor jullie!

5 sep. 2022 00:00

EINDELIJK mag ik vertellen waar we achter de schermen al een hele poos, heel hard aan gewerkt hebben... Op het puntje van mijn tong lag het, en zeker als jullie nieuwsgierige vragen kwamen stellen omdat jullie wel in de gaten hadden dat er iets gaande is, maar ik heb het volgehouden om niks te verklappen! En nu mág ik het vertellen en nu heb ik een soort van plankenkoorts...als ik het hardop ga vertellen dan wordt het wel echt heel erg echt...Nog veel echter dan al die papieren tijgers, tabellen en contracten die ik ondertussen al allemaal voor mijn neus heb gehad. Het was tot nu toe mijn droom, een soort van sprookje, waar ik eigenlijk niet van durfde te geloven dat het werkelijkheid zou gaan worden...maar het verlangen is te sterk... het moét er gewoon van komen!!!!

Ik droom van een plek waar mensen zich welkom en gezien voelen, waar ze kunnen genieten van een sfeervolle, uitnodigende, kleurrijke omgeving. Een plek waar ze zich kunnen onderdompelen in creativiteit. In verbinding met anderen. Waar ruimte is voor ieders eigen-aardigheden omdat creativiteit van iedereen kan zijn.Een plek waar mensen kunnen genieten van gerechten en drankjes van een inclusieve menukaart. Een menukaart waar iedereen 'gewoon' uit kan kiezen, ook al ben je allergisch voor het een of ander, je doet ook hierin 'gewoon' mee.Een plek waar we voldoende ruimte hebben voor diverse workshops. Maar ook een plek voor mensen die geen maker zijn maar zeker wel waardeerder zijn van mooi design en originele prenten, kaarten en cadeauartikelen....eigenlijk mijn winkel nu met een uitbreiding van de mogelijkheden en met meer ruimte voor de diverse onderdelen.Een prachtige, kleurrijke, creatieve, culturele broedplaats met een sociaal karakter... Een plek waar ik in samenwerking met een heel team van enthousiaste mensen deze droom neer mag zetten....

Diverse mogelijkheden zijn in de loop van de tijd de revue gepasseerd, maar telkens kwam er een kink in de kabel en ik was bang dat het bij dromen zou blijven...Tot dat Gerard van Hal en ik onze dromen naast elkaar legden en daar werd de droom werkelijkheid: De HAL van Creatie werd geboren!Kleurrijk & Gastvrij! Ik koop het pand van Gerard, en als ook de laatste stap van de velen die we al gezet hebben, succesvol is , dan gaat dat lukken, onze bedrijfsactiviteiten integreren we. 'Foederer' gaat terug naar de Kerkstraat en jullie kunnen terecht voor kunstenaarsbenodigdheden, maar ook een heel scala aan originele cadeauartikelen, kaarten en art prints, fotografie, pasfoto's, lijstenwerk, diverse workshops, flexwerkplekken, horeca en last but not least; een creatief zorg-atelier dat plek zal bieden aan een vijftal mensen die graag hun dagbesteding bij en met ons willen komen invullen en bij mooi weer kunnen jullie ook op het terras ontbijten, lunchen en een drankje genieten! Wij zien het al helemaal voor ons!

Er zullen een aantal nieuwe gezichten worden toegevoegd aan ons team, maar ook de vertrouwde gezichten zowel uit de winkel van Gerard als van mij zullen jullie terugzien!Gerard gaat zich volledig concentreren op zijn fotografie en ik ga me storten op alle dagelijkse zaken, uiteraard samen met ons team!Want dit kan ik niet alleen verwezenlijken! We voegen een aantal dromen samen!Hoe we dit allemaal gaan aanpakken daar kom ik zeer binnenkort op terug! Ook dat zal teamwork vragen en kleurrijke draagkracht!

Zoals het er nu uitziet gaan we 15 oktober starten met de bouw van onze 'HAL van Creatie' en zal mijn huidige winkel aan de Smalle Haven onze uitvalsbasis vormen voor onze huidige bedrijven. Uiteraard met enige aanpassingen. Het zal een organisch proces vormen en wij kijken er ontzéttend naar uit met z'n allen!!!

Zó...dat is er uit...nou zijn jullie ook onderdeel van de droom-die-werkelijkheid-wordt! Loop je mee?

image-1.gif